Shea Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?

Shea Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?
Shea Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?


Shea Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?

Shea ağaçta yetişen bir meyvedir. Aynı Hindistan cevizi yağı gibi oda sıcaklığında katı halde bulunmaktadır. Vitamin bakımında çok zengin olan bu meyve A, D, E, F vitaminleri açısından depodur. Yetiştiriciliği yapılamayan doğada kendiliğinden yetişen, karita ağacı olarak ta bilinen shea ağacı 200-250 yıl doğada yaşamaktadır. Özellikle yine Hindistan cevizi yağı gibi saça ve cilde katkıları inanılmaz derecede fazladır. Çok hızlı emilmesi sayesinde de Hindistan cevizinden bir nebze daha kullanışlıdır. 

Yakın dönemde shea yağının popülerliği ülkemizde oldukça fazla artmıştır. Çok uygun fiyatlara buluna bildiği gibi içinde shea yağı bulunan ürünler çok fahiş fiyatlara satılabilmektedir. Aslında dikkat edilmesi gereken organik shea yağını saf halde temin edip evde kendi yöntemlerinizle kimyasallar ile daha az birleşmiş ürünler elde etmektir. Böylece yararları doğrudan gözlenebilir. 

Doğal bir güneş koruma ürünü olan shea yağı sayesinde ultraviyole güneş ışınlarına karşı en sağlıklı korumayı elde edebilirsiniz. A, D, vitaminleri sayesinde aynı zamanda cildinize canlılık katmış olursunuz, F vitamini sayesinde de cildinizi sıkılaştırmış olursunuz. Bir yağ olması sebebiyle hem güneşten korumak amaçlı, hem güneşte kuruyan teninizi daha parlak ve canlı göstermek amaçlı shea yağını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Diğer yağlar ile uygun miktarlarda kendi karışımızı elde edebilir, günlük cilt ve vücut bakım rutininize ekleyebilirsiniz. 

Egzama gibi cilt problemlerine de çözüm bulan shea yağı akne oluşumundan kaynaklı cilde derinlemesine yerleşmemiş cilt lekeleri ile de savaşmaktadır. Shea yağının doğan içeriğinden yapısının hafif oluşundan dolayı kendinize güvenle kullandığınız gibi bebeğiniz içinde kullanabilirsiniz. Bebeklerde bir dönem görülebilen cilt kuruluğundan kaynaklı egzamalar için shea yağı tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda pişik olduğu dönemlerde pişik kremi olarak da kullanabilirsiniz. Fakat ne olur ne olmaz diye öncesinde dirsek içinde diğer her şeye yapmanız gerektiği gibi bir parça sürerek 48 saat alerji testi yapmanızı tavsiye ediyorum. 

Shea yağını deri ürünlerinizin bakımı içinde güvenle kullanabilirsiniz. Deri ayakkabılar, deri çantalar hatta deriden yapılma enstrümanlar için dahi kullanabilirsiniz.

Yakın zamanda en popüler kullanım alanlarından biri de saç bakımı olan shea yağının etkilerini artırmak için balla, badem yağıyla, yine saç için oldukça iyi bir kaynak olan jojoba yağıyla karıştırarak saç maskesi elde edebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı gibi 1 gece boyunca bekletmek yerine 2-3 saat bekletmek yeterli olacaktır.

Shea Yağı Faydaları Nelerdir?

Shea yağının popülerliği, bilimsel araştırmalarla desteklenen çok yönlü faydalarından geliyor:

Derin Nemlendirme: Yüksek oranda oleik ve stearik asit içeriği sayesinde cildin su kaybını önler, kuru ve çatlak bölgeleri onarır.

Anti-Aging Etki: Serbest radikallerle savaşan E vitamini ve antioksidanlar, kırışıklık oluşumunu geciktirir.

İltihap Önleyici: Araştırmalara göre, egzama, sedef veya güneş yanığı gibi tahriş olmuş ciltlerde kaşıntıyı ve kızarıklığı azaltır.

Saçları Güçlendirme: Saç tellerini besleyerek kırılmaları önler, parlaklık kazandırır.

Güneş Koruma: SPF 3-6 arası doğal koruma sağlayarak hafif UV hasarına karşı destek olur (kullanım tek başına yeterli değildir).

Shea Yağı Nasıl Kullanılır?

Shea yağını doğru şekilde kullanmak için dikkat edilmesi gerekenler:

1. Cilt Nemlendirici Olarak
Saf halde: Avuç içinde hafifçe ısıttıktan sonra temiz cilde masaj yaparak uygulayın. Özellikle dirsek, diz ve topuklarda etkilidir.

Karışımla: Hindistan cevizi yağı veya badem yağı ile birleştirerek daha akışkan bir kıvam elde edebilirsiniz.

2. Saç Maskesi Tarifi
2 yemek kaşığı Shea yağını ısıtın, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Saç uçlarına sürüp 30 dakika bekletin. Haftada 1 kez uygulayın.

3. Dudak Bakımı
Küçük bir kaba koyduğunuz Shea yağını, balmumu ile eritip soğutarak doğal dudak kremi yapabilirsiniz.

4. Makyaj Çıkarıcı
Makyaj temizleme sütü yerine kullanabilir, cildi tahriş etmeden kir ve kalıntıları arındırabilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Alerji Testi: İlk kez kullanıyorsanız, bilek veya kulak arkasında 24 saat test edin.

Kalite: Soğuk sıkım (cold-pressed) ve organik sertifikalı ürünleri tercih edin.

Saklama: Oda sıcaklığında veya buzdolabında muhafaza ederek bozulmasını önleyin.


#buttons=(Kabul Et) #days=(20)

Web sitemizde size daha iyi hizmet verebilmek için çerezler kullanılmaktadır. Çerez Politikası
Ok, Go it!